Weekend Weg van het Web – Leesvoer #5

Deel dit artikel op

Een propvolle week waarbij ik zo nu en dan even op mijn mobiel wat andere blogs las of wat headlines scande. Onderstaande sprongen er uit voor me. Een geheimpje: De complete lijst aan leesvoer staat op mijn Pinboard pagina. Daar vind je nog véél meer. Dit is maar een selectie. Een selectie die zich focust rondom storytelling.

En de laatste is niet heel nieuw, maar ik las hem deze week weer eens. Clay Shirky is één van de weinige schrijvers die lastige onderwerpen op een toegankelijke wijze feilloos weet te knopen aan hedendaagse cultuur.

Napster, Udacity, and the Academy – How did the recording industry win the battle but lose the war? How did they achieve such a decisive victory over Napster, then fail to regain control of even legal distribution channels? They crushed Napster’s organization. They poisoned Napster’s brand. They outlawed Napster’s tools. The one thing they couldn’t kill was the story Napster told.

Tags: ,