Quick Thought: Heeft Facebook Instagram te vroeg gekocht?

Deel dit artikel op

Zo…da’s even een paaskonijn uit de hoge hoed, Facebook koopt Instagram voor 1 miljard dollar. The Next Web is “all over this” met een stroom aan berichten over de overname, manieren om je data veilig stellen, account te verwijderen, en alternatieven voor Instagram. GigaOm heeft een prima analyse voor Facebook’s aankoop, die me aan het denken zette. Is Facebook niet 1 of 2 maanden te vroeg met de aankoop? In GigaOm’s artikel is te lezen: “Instagram cracked the code where Facebook itself failed: viral growth on mobile”

“Instagram cracked the code where Facebook itself failed: viral growth on mobile”

Instagram is net beschikbaar op Android wat voor een enorme aanwas aan nieuwe accounts zorgt. Alleen al om het aantal iPhone-accounts is het interessant, maar Facebook inschattende is de groei op Android eveneens interessant. Maar daar zit nu net de kneep. De eerste berichten die nu online verschijnen gaan over het verwijderen van je Instagram account wegens het data-beleid van Facebook en de alternatieven die op zowel iOS als Android aanwezig zijn. Zou dat potentiële Android gebruikers tegenhouden om Instagram te gaan gebruiken? Had Facebook niet een maandje moeten wachten tot er een grote groep Android gebruikers bij was gekomen?

Just a quick thought, deel je reactie hieronder!

(Foto: Elsie esq.)

Tags: ,

 • Geheniau

  Of ze te vroeg zijn…who knows, wat mij wel verbaast, is de “math” welke er onder zit. Gewoon een simpel sommetje: 1 miljard voor 27 miljoen gebruikers…is ongeveer $ 37 per gebruiker zou betekenen 31 miljard waardering voor Facebook. Er wordt geroepen 100 miljard, is toch nog een factor 3…time will tell.

  @nieuwbouw20:twitter

  • http://www.incredibleadventure.nl Frank Meeuwsen

   Ik ben niet zo van die waarderingen en IPO-rekensommetjes, maar ik geloof je! :-)

 • http://twitter.com/Roh Ronald van Schaik

  Ik denk inderdaad dat ze daar te vroeg mee zijn. Er is een grote groep android gebruikers die veel potentie bieden. Imho hadden ze beter die groep aan zich gebonden en dan pas deze stap gemaakt. Nu zal een grote groep (door sentiment) een alternatief overdenken.

  • http://www.incredibleadventure.nl Frank Meeuwsen

   Komt misschien nog bij: Het profiel van de Android gebruiker, zeker wat betreft data-veiligheid? Kan het niet hard maken, maar ik heb het idee dat een grotere groep Android gebruikers meer bewust is van dataprivacy en de sprongen van Facebook. Dat sentiment kan de overhand krijgen…

   • Ron van der Sterren

    Ik geloof daar niets van. Dat hele sentiment interesseert mijn nichtjes van 16 geen moer. Die lezen geen tnw, maar spelen nu draw something en straks maken ze instagram foto’s. Eerst klikken ze op accept conditions zonder te lezen en daarna op de shutter zonder te kijken.