10 Verbeteringen voor Draw Something

Deel dit artikel op

Na het succes van Wordfeud vorig jaar is het nu de beurt aan Draw Something. Het principe van deze mobiele app is heel simpel. Je kiest een tegenstander uit je adresboek, Facebook of random, kiest een woord en tekent dat woord. Je tegenstander raadt het woord en riposteert met een nieuw woord. Pictionairy, maar dan plaats- en tijdonafhankelijk dus. Draw Something is een enorme hit, ze zijn in 9 dagen naar 1 miljoen gebruikers gegaan. Facebook deed daar zo’n 9 maanden over.

Draw Something is leuk, aantrekkelijk, makkelijk, maar is nog niet perfect. Na een flink aantal rondes met een groot aantal spelers heb ik een paar verbeteringen op een rij gezet. Verbeteringen die ik graag in DS zou zien om het nog leuker te maken!

 1. Screenshotmogelijkheid – Deze zit er al aan te komen begreep ik. Of in elk geval de mogelijkheid om een tekening op te slaan of te delen. Nu kan dat wel met een omweg, maar is verre van ideaal.
 2. Gallery – Kijk door een gallery met mooie en interessante tekeningen. Kies er je tegenstander uit.
 3. Bommetjes of kleuren geven als compliment – Vaak heb ik een tegenstander die echt leuke tekeningen maakt. Ik zou dan wel een compliment willen geven. Eén van de verdienmodellen van DS is het in-app kopen van kleuren en van bommetjes om het raden te vergemakkelijken. Waarom die niet als compliment aan je tegenstander geven?
 4. Versneld voor- en achteruit door de tekening gaan – Elke tekening wordt realtime afgespeeld. Soms gaat het wat langzaam en zou ik wat sneller door een tekening willen. Of juist even terugspoelen om te zien hoe iemand een effect maakte.
 5. Reactiefunctie – Ik weet niet of ik dit écht wil (nee, ik denk het niet eigenlijk) maar de mogelijkheid om te reageren op een tekening.
 6. Share it – Deel je tekening op Facebook en andere platformen.
 7. Leaderboard bij je vrienden – Wie van je vriendengroep (Facebook koppeling is er!) staat bovenaan, maakt en raadt de meeste tekeningen?
 8. Multiple players – Niet meer één tegen één spelen maar juist multiplayer mogelijkheid. Je tekening voor meer personen maken en wie het snelste raadt krijgt de muntjes.
 9. Themapacks – Ik zou bij sommige vrienden juist in een thema willen spelen. Bijvoorbeeld sport, of albumhoezen of vakantie.
 10. Seizoenen – Kerstmis, zomer, EK, feestdagen. Noem maar op.

Hoe zou Draw Something nog verder kunnen verbeteren?

 

Tags:

 • Gitta

  en een translate optie voor de niet- native speakers? Er zitten soms woorden tussen….. #pffff Google me soms suf ;-)

  • http://www.incredibleadventure.nl Frank Meeuwsen

   Eens! Of de mogelijkheid om zelf woorden toe te voegen?

 • http://twitter.com/bruikbaar Edwin vande Bospoort

  Oh boy, kan allereerst de FLOW van de tool aangepakt worden!? Hij kan echt vele malen sneller, die irritantie splashscreens kunnen eruit

  En ben ik de enige die het spelelement eigenlijk vreemd vind?…

  • http://www.incredibleadventure.nl Frank Meeuwsen

   Yep, dat bedoelde ik al met die fastforward functie. Al die splashscreens zijn de eerste keer leuk, daarna irritant

 • Henri Koppen

  Draw something heb ik niet gespeeld, maar Charadium wel. Dat bestaat langer dan Draw Something en heeft een aantal van de punten die je beschrijft al. Je speelt tegen meerdere en ook tegen vreemden als je wilt. Het spreekt me meer aan dan Draw Something. Wat ik interessant vind is waarom het ene extreem succesvol is, en het andere het wel goed doet, maar dit succes bij lange na niet haalt. Is het juiste moment? Is het de koppeling met Facebook?

 • http://www.facebook.com/jkazius Jaco Kazius

  Joke was met een vriendin op de 100 beurten en toen bleef de teller gewoon op 99 staan… Ook daarna, dus niks 101, 102, 103, nee gewoon 99… raar!

  • http://www.incredibleadventure.nl Frank Meeuwsen

   Ja, dat heb ik meer gehoord! Zal vast geupdate worden in een nieuwe versie toch?